Competentie 1

 

Competentie 1 –> ontwikkelen van een visie op de samenleving en de rol van Leisure & Events daarbinnen

#1 Stage

Ik heb veel werkveldervaring opgedaan door mijn beide stages. Ik heb het eerste semester stagegelopen bij O3 op het project van de Friese Poort en mijn 2e stage heb ik bij Tryater gedaan.

In mijn eerste stage bij O3 moest er een lounge ontwikkeld worden voor de Friese Poort. Deze lounge moest studenten samenbrengen en verbinden, het was voor én door studenten. Zelf mochten we de indeling, marketing en concepten bedenken. Bij Tryater loop ik stage binnen het kernteam voor Try-This.

Voor mijn eerste stage hoefde ik niet te solliciteren maar konden we vrij kiezen uit een project, erg spannend vond ik dit want het was de eerste keer dat ik stage ging lopen.  Met vreemde mensen om me heen heb ik me weg gevonden en aangegeven wat ik wilde leren. De 2e stage ging dit beter dan de eerste. Ik probeerde veel dingen op me te nemen en mezelf proactief te gedragen.

Ik heb heel veel verschillende dingen gedaan bij zowel beide stages, zo heb ik het voor de Friese Poort het bord ontworpen voor de lounge, draaiboek gemaakt en heb ik meegeholpen aan het bedenken en uitvoeren van verschillende concepten. Ook heb ik op de laatste dag de evaluatie geleid. Hierdoor inzicht verkregen in de organisatie van de Friese Poort en wat er allemaal bij komt kijken.

Bij Try-This heb ik sociale mediaberichten bedacht, heb ik de spelers en regisseurs ondersteund, studenten geworven op scholen en heb ik gepresenteerd voor een grote groep mensen. Veel connecties opgedaan binnen Tryater en veel geleerd van het expertise van de medewerkers. Gesprekken gehad over sociale media, productie en theaterstukken. Het proces van begin tot eind meegemaakt, en hier veel van geleerd.

Beide stages compleet verschillend maar allebei reuze interessant ik heb ook erg veel geleerd. Ik vond het allebei erg leuk om te doen, de een was meer organiseren en de ander toch echt wat creatiever. Ik heb veel dingen geleerd en een beter beeld gekregen van het werkveld. Ik heb op beide stages ook een positief eindresultaat voor mezelf gekregen. Dit alles heeft me een beter beeld gegeven van de verschillende keuzes in het werkveld in de Leisure & Events industrie. Ik heb een kijkje achter de schermen gekregen, wat me een beter beeld heeft gegeven van de Leisure industrie. Nieuwe contacten zijn opgedaan, waardoor mijn netwerk is uitgbereid.

*Onder het kopje Showcase -> Try-This is er nog meer te vinden over mijn stage + beoordeling.


#2  Verkenning werkveld

Ik heb aan deze competentie voor een deel gewerkt in mijn vrije tijd. Ik vind het belangrijk om op de hoogte te zijn van veranderingen in het werkveld waarin je werkzaam bent en dit kun je eigenlijk alleen maar onderzoeken door het te bezoeken.

Mijn taak hierin was het opdoen van mijn general knowledge, ik wil meer op de hoogte zijn van de industrie waar ik laten in wil gaan werken. Voor mij is dit de Kunst & Cultuursector. Vanaf jaar 1 weet ik al dat ik hier in wil gaan werken. Ik ga meestal samen met mijn familie of vriend naar diverse musea.

Ik doe research via de website vrijeacademie.nl. Hierop staan altijd interessante lezingen en colleges, als ik hier iets interessant op zie staan boek ik het ook meestal. Ik ben dit schooljaar naar de volgende musea geweest: Fries Museum Escher, Fries Museum Mata Hari, Moco Museum, Maria Austria expositie, Natuurmuseum en de expositie van de Taal in Leeuwarden. Daarnaast loop ik stage bij Tryater en ben ik hierdoor naar de volgende theatervoorstellingen kunnen gaan: Nonférence, Dorp Europa en Project Occident. Bij Dorp Europa en bij Project Occident is er een gesprek voor of na geweest. Daarnaast ben ik het eerste semester met school naar Disneyland Paris geweest.

Ik word altijd enorm geïnspireerd door het bezoek aan een cultureel iets. Ik leer ook altijd veel hoe het in elkaar is gezet en hoe het tot stand is gekomen. Ook erg interessant vind ik de lezingen, voor mijn gevoel steek ik dan echt wat op. Zowel het voor als nagesprek bij Dorp Europa en Project Occident waren erg interessant. We konden alles vragen, van hoe het proces in elkaar stak tot wat ze er zelf van vonden.

Ik wil veel vaker naar een museum, lezing of theaterstuk. Dit doe ik eigenlijk nog te weinig! Dit is ook een notitie voor mezelf om dit meer te gaan doen. Ik steek er veel van op. Wellicht kan ik ook in mijn vrije tijd naar een andere sector om daar ook op de hoogte te zijn en alle ins en outs te kennen.