Competentie 4

Competentie 4 –> regisseren in netwerken

#1 Contact

 

Ik heb aan deze competentie gewerkt tijdens mijn stage bij Tryater. Er moest voor Try-This deelnemers geworven worden en er was de communicatie naar zowel interne als externe partijen.

Mijn taak hierin was het bellen naar scholen om te vragen of er de mogelijkheid was om langs te komen om te gaan werven. Daarnaast heb ik binnen Tryater contact gehad om vragen te stellen, hoe de gang van zaken was of als we wat nodig hadden.

Ik heb voor het bellen uitgeschreven wat ik wilde gaan zeggen, dit vind ik zelf altijd wel fijn zodat ik weet waar ik aan toe ben. Ik heb ook veel gekeken naar een teamlid van het kernteam hoe hij bepaalde situaties aanpakte. Door naar een ander te kijken leer je toch weer wat meer.

Het werven is uiteindelijk gelukt, we zijn langs scholen gegaan en hebben studenten aangesproken. We zijn langs de scholen Friese Poort en D-drive geweest. De interne communicatie verliep goed. Ik heb binnen Tryater contacten opgedaan en ik kon snel naar de juiste persoon lopen. Ik heb bij Elke Verwoerd de mediastrateeg van Tryater ook een cursus gehad over het gebruik van sociale media en het schrijven van een blogpost. Ik kreeg tips die ik vervolgens weer kan toepassen op de sociale media berichten.

Ik heb nog steeds wat ‘bel-angst’, ook wel een algemeen verschijnsel tegenwoordig on de millenials. Ik heb gemerkt dat ik me erg druk en onzeker kan maken om een telefoontje te plegen. Wel werkt een script waarin ik de vragen heb uitgetypt. Ik wil dit meenemen in de toekomst en vaker bellen. Ik denk ook als ik vaak bel ik er zo minder nerveus over wordt.


#2 Stakeholdersanalyse

Voor het project Grand Départ is een uitgebreide stakeholdersanalyse gedaan. De stakeholders zijn alle belanghebbende in en rondom een project. Met een analyse wordt zo het speelveld vastgesteld, er wordt inzicht verkregen en er wordt duidelijk waarmee eventuele samenwerkingsverbanden aangegaan kunnen worden. Omdat er zo veel stakeholders naar voren kwamen heb Anouk en ik allebei de helft van de stakeholder op ons genomen.

Voor de Grand Départ was het dus ook noodzakelijk om alle belanghebbende op een rijtje te hebben. Ik heb een checklist gevonden van Roel van Grit waar de analyse mee gedaan kon worden, dit heb ik vervolgens toegepast pp de stakeholders.

Allereerst zijn alle stakeholders in tabel gezet met daarbij de naam van de stakeholder, vertegenwoordiger, de rol en de positie en negatieve kant van deze stakeholder. Vervolgens is er per stakeholder uitgewerkt wat de belangen vanuit het project zijn en de belangen zijn voor de stakeholder.

In totaal zijn er negentien stakeholder onderzocht en volledig uitgewerkt, toen deze waren uitgezocht hebben we dit gepresenteerd aan onze teamgenoten. Dit gaf een goed en volledig beeld met wie we te maken zouden hebben.

Zo zie je maar weer dat met de juiste voorbereiding en uitvoering er een goed resultaat is uitgekomen wat vervolgens weer gebruikt kan worden voor de rest van het project. De stakeholderanalyse ook wel de fundering is bij deze gelegd. Terugkijkend op de analyse moest het ook wel verdeeld worden omdat we het zo grondig hebben uitgewerkt was dit niet voor één persoon te doen met de tijd die we ervoor hadden gekregen.

Klik hier om de stakeholdersanalyse te bekijken