Opdracht 2.4 Stagevoorbereiding

Opdracht 2.4 Stagevoorbereiding

  • Maak een keuze van bedrijven waar je wilt solliciteren en motiveer waarom je juist voor deze bedrijven kiest (wat spreekt je aan, hoe verhoudt zich dat met je Professionele Profiel? 

Voor het eerste gesprek met mijn stagebegeleider, toentertijd Edou Hilverda, ben ik bij mezelf langsgegaan welke sectoren mij aanspraken en de bijbehorende vragen ingevuld. De volgende sectoren spraken mij aan; kunst & cultuur, overheidsinstellingen op het gebied van vrije tijd, attractieparken, recreatie en toerisme en bedrijven/afdelingen die werkzaam zijn in de beleveniseconomie. Op nummer 1 stond de sector kunst & cultuur, na de twee minoren die gericht waren op cultureel erfgoed en de kunst en cultuur in Nederland ben ik erg geïnteresseerd geraakt. Op mijn lijstje met mogelijke stageplekken stonden De Lawei, Filmhuis de Lieve Vrouw en Kunstbende. Ik heb Tryater hier niet in opgenomen omdat ik in jaar 2 daar al heb stage gelopen, en ik wilde een nieuwe ervaring. Deze plekken spraken mij aan omdat het relatief kleine organisaties zijn. Daarnaast spreekt het aanbod mij aan divers met daarbij een divers aanbod voor een breed publiek. Deze bedrijven sluiten aan mijn profiel op cultureel en creatief gebied.
 

  •  Neem de sollicitatiebrieven/mail op in de bijlage. 

Tijdens de Kunst & Cultuur minor gaf Fedde Benedictus hoofd marketing van De Lawei een hoorcollege. Ik was erg enthousiast en greep zo mijn kans op hem een mailtje te sturen. In het mailtje gaf ik aan geïnteresseerd te zijn en vroeg verder voor meer informatie. Als antwoord vroeg hij om mijn cv en een kennismakingsgesprek. Het kennismakingsgesprek vond de week daarna plaats. 

Ik heb dan ook geen sollicitatiebrief hoeven te schrijven. 

  • Maak een kort verslag van het sollicitatiegesprek wat je gevoerd hebt. In dit verslag (max. 1 A4) verwerk je de volgende punten: 
  • Hoe verliep het gesprek? Wat ging goed, wat had je anders willen doen, wat heb je verteld en wat heb je gevraagd
  • Wat zijn je bevindingen over het stagebedrijf en de functie: wat spreekt je aan en wat niet? o Wat is het resultaat van je sollicitatie: ben je aangenomen? Welke keuze heb jij gemaakt. Beschrijf kort wat je van dit resultaat vindt.

Het gesprek ging via het platform Meet Jitsi normaal zou het plaatsvinden op locatie echter door de corona crisis kon dit niet. Voorafgaand had ik mezelf voorbereid door de website en documenten van De Lawei door te nemen en daarnaast vragen op te stellen. Ik was al bekend met De Lawei omdat ik recentelijk Theaterkijker ben geworden. Het doel voor mij was om voornamelijk kennis te vergaren zodat er een duidelijk beeld ontstond van de mogelijke stageplek. Tijdens het gesprek was veelal Fedde aan het woord en vertelde over zijn functie en de afdeling marketing & communicatie. Hieruit kwam naar voren dat er onwijs veel mogelijk was op creatief gebied en veel leermogelijkheden. De Lawei heeft al eerder gewerkt met stagiaires gewerkt vanuit Leisure & Events management, dus de procedures zijn bekend. Samen namen we mijn cv door en stelde Fedde hier vragen bij, ook stelde hij de vraag wat ik van De Lawei verwachte. Ik antwoordde dat ik een open sfeer verwachte met veel leermogelijkheden. Dit beaamde hij, er is een breed aanbod doordat er een filmhuis, theater, expositieruimte en restaurant is. Verder in het gesprek hebben we eventuele werkdagen besproken en de duur van de stage. Beide waren we enthousiast, en lag er een stageplek voor mij klaar. Achteraf gezien had ik nog wat meer aspecten willen bespreken zoals de stagevergoeding, dit is tijdens het eerste gesprek niet aan bod gekomen. Verder vond ik het gesprek goed verlopen ik had mezelf ingelezen en voorbereid. 

De Lawei spreekt mij aan omdat er veel verschillende facetten zijn zoals ik al eerder benoemde. De functie op de afdeling marketing & communicatie spreekt mij aan omdat er veel vrijheid is, creativiteit nodig is en er met concepten gewerkt wordt. Dit zocht ik ook in een stage, dus uiteindelijk was dit een mooie match. Ik ben aangenomen op de stageplek. In het 2e gesprek hebben we meer de formaliteiten besproken. Ik begin 15 augustus met stage, het is nog wel even kijken omtrent COVID-19 hoe dit er fysiek uit gaat zien. Maar ik heb er onwijs veel zin in, ik kan mijn creativiteit kwijt, concepten bedenken en uitvoeren en er zijn ontzettend veel leermogelijkheden.